Gratis haal en brengservice binnen Schoonebeek

Persoonlijk contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Heb je problemen met je wifi of internet probeer dan onderstaande tips om te kijken of je de problemen snel en eenvoudig kunt oplossen.

 

Controleer of er een storing is.

Als je problemen ondervindt met je wifi of internet kun je het beste eerst kijken of er storingen zijn bij je provider, hiervoor kun je kijken op AlleStoringen.nl of op de socialmedia van je provider. Als er hierop een storing wordt gemeld kijk dan over een half uurtje nogmaals om te zien of de storing is opgelost.

Allestoringen

Herstart of Reset je router

Hoe herstart je je router

Als je provider geen storing heeft kunt je eerst proberen om je router opnieuw op te starten. Bij veel routers zit er een aan en uitknop op de achterkant van de router waarmee je de router opnieuw kunt opstarten, zit deze er niet kun je de router ook opnieuw opstarten door deze even van de stroom af te halen.

Hoe reset je je router

Om de router te resetten dien je de resetknop een paar seconden in te drukken. De resetknop vind je meestal op de achterkant van de router  deze moet je indrukken voor een dunne pen of tandenstoker en vasthouden voor een paar seconden, de router zou dan naar een paar minuten opnieuw opgestart zijn. (Let op hiermee verwijder je alle eventueel aangepaste instellingen)

Wifi verbeteren met verstekers

Is de wifi in een bepaald gedeelte van je huis zwakker kun je dit oplossen door het plaatsen van een wifirepeater. Deze plaats je tussen de router en de plaats waar de wifi te zwak is. De repeater vangt het bestaande wifisignaal op en stuurt deze dan weer door. Soms moet je de repeater op verschillende plekken uitproberen om de beste plek te vinden. In sommige gevallen is het signaal zo zwak naar de plaats waar je wifi nodig bent dat je beter een powerlineadpter met ingebouwde wifi kunt gebruiken.

  Kabels controleren

    kijk of er bij jou apparatuur geen kabels los ziten of erger kapot zijn dit kan ook een probleem zijn van het internet/wifi probleem.
    Als er een kabel los zit doe de kabel er dan even goed in en als de kabel kapot is probeer deze dan te vervangen als die het helemaal niet meer
    doet.